Home
Wie ben ik
Wat/voor wie is BSR
Oorzaken body stress
Praktijkinformatie
Overzicht vergoeding
Veel gestelde vragen
GEZOND NU EN LATER
Uw Privacy
Klachten

Wat is Body Stress Release

Bodystress = lichaamsspanning

Release = vrijmaken/ loslaten

Body Stress Release is een gezondheidstechniek die werkt op het fysieke lichaam. Deze techniek richt zich niet op een ziekte of een lichamelijk probleem maar werkt op de spieren.

Wanneer spieren niet meer in staat zijn opgebouwde spanning los te laten, zal de spanning zich gaan vastzetten. Dit beïnvloedt het zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel heeft veel functies waaronder het besturen van de spieren, de organen, het spijsverteringskanaal, de hormonen, de warmtehuishouding, het slaap- en waakritme enz. Wanneer dit niet meer optimaal kan functioneren, zorgt dat voor klachten op allerlei gebieden.

Het woord ‘stress’ wordt vaak geassocieerd met te druk, te haastig, vervelend, deadlines, enzovoort.

Toch is stress in een bepaalde mate noodzakelijk. Het houdt ons actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang.

Echter, zodra de persoonlijke grens tussen noodzakelijke stress en overmatige stress te vaak wordt overschreden, kan dit omslaan in negatieve verschijnselen. Deze stress wordt dan door het lichaam als spierspanning vastgezet om het lichaam te beschermen, te spalken als het ware.

Wanneer dit langere tijd aanhoudt en bij herhaling gebeurt, heeft dit gevolgen: vastgezette, stijve spieren, optredende pijn of aanhoudende vermoeidheid zijn een paar voorbeelden.

Die klachten ontstaan doordat het zenuwstelsel zijn werk niet meer optimaal kan doen.

Vaak wordt dit geïnterpreteerd als een tekortkoming van het lichaam en dan is er de neiging om er extra tegenaan te gaan.

Hierdoor reageert het lichaam met nog meer aanspannen en vastzetten van spieren, het zenuwgestel wordt opnieuw beïnvloed en zo gaat het door, soms jarenlang.

Op die manier kunnen er steeds meer klachten ontstaan.

VOOR WIE IS BSR.

Body Stress Release is voor iedereen, van baby's tot ouderen, gezond of ziek. Iedereen ervaart in zijn dagelijkse leven spanningen/stress (emotionele, fysieke, chemische stress). Het is voor te stellen dat deze zich in het lichaam vastzetten als ze te groot zijn en het lichaam dit niet meer kan verwerken.

  • Baby's kunnen door een moeilijke geboorte een pijnlijke nek hebben waardoor ze bijvoorbeeld veel huilen, moeilijk zuigen, groei- of spijsverteringsproblemen hebben.
  • Kinderen kunnen als gevolg van een val "groeipijnen" in de benen voelen of moeite hebben met "stilzitten" en concentreren.
  • Jongeren en werkenden kunnen als gevolg van een verkeerde lichaamshouding vervormingen hebben aan de rug en door spanningen op school of het werk darm-, maag, hoofdpijn, gespannen nek, schouders en RSI klachten hebben.
  • Vrouwen kunnen door spanningen in het bekkengebied o.a. menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen of blaasproblemen hebben.
  • Slachtoffers van een val of ongeluk kunnen nek-, en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke of juist gevoelloze armen, elleboog, pols en handen krijgen. Maar ook klachten vanuit de onderrug: hernia, pijnlijke heup-, knie-, en enkelgewrichten.
  • Fanatieke sporters kunnen tijdens het hardlopen krampen in de beenspieren, pijnlijke rug of liezen ervaren. Daarnaast kan men een beperkte bewegingsvrijheid en pijnlijke schouders tijdens het werpen of slaan ervaren. Ook herstel tijdens en na het sporten kan steeds moeizamer gaan.
  • Langdurig zieken kunnen door de emotionele spanning, als gevolg van het ziek zijn, het lichaam extra belasten.
  • Ouderen kunnen beperkte flexibiliteit ervaren, waardoor de zelfstandigheid (aankleden etc.) in grotere mate beperkt wordt dan wanneer het lichaam vrij is van vastgezette spierspanningen.

 

 

 

Body Stress Release Praktijk Almere